Vázas házak

EGYEDI FA VÁZSZERKEZETŰ ÉPÜLETEK

A telephelyen előre gyártott és a helyszínen összeszerelt egyedi fa vázszerkezet adja a legnagyobb szabadságot a megrendelői illetve tervezői igények kielégítéséhez.

A helyszínen szerelt egyedi vázszerkezetet mind az épület alaprajzi kialakítása és tömegformálása, mind a vázszerkezet kialakítása, mind a fal rétegrendje és burkolása tekintetében teljesen egyedi kialakításban, a megrendelői és tervezői igényekhez igazítva el tudjuk készíteni.

 

FA VÁZSZERKEZETŰ – PANELOS ÉPÜLETEK

Szerkezeti kialakításában megegyezik az egyedi fa vázszerkezetű épületekkel, csak itt a telephelyi előregyártás nem csak a vázszerkezet leszabására terjed ki, komplett összeszerelt fal- födém- és tetőpanelek készülhetnek a telephelyen előregyártva és a helyszínen „csak” a panelek összeállítása történik.

Ezzel a technológiával lerövidíthető a helyszíni kivitelezési idő, mivel az összeszerelt panelek hőszigeteléssel, részleges vagy teljes burkolással ellátva, beépített nyílászárókkal érkeznek az építkezés helyszínére. A rövidebb helyszíni kivitelezési idő valószínűsíti az alacsonyabb fajlagos bekerülési költséget is.

A panelos előregyártási technológia viszont nagyobb kötöttségeket jelent az épület kialakításában, speciális feladatot jelent és nagyobb szakértelmet követel a helyszíni szerelés.

Alapanyag: mind az egyedi vázszerkezetes, mind a panelos technológiával készült épületek vázszerkezetének alapanyaga műszárított fenyő fűrészáru, ill.  hossztoldott, rétegragasztott un. konstrukciós fa (KVH).

Szerkezeti kapcsolatok: csavarozással, szegezéssel megerősített hagyományos ácskötések.

Szerkezeti vastagság: a most életbe lépett új hőtechnikai előírásokat a falszerkezetnél kb. 15 cm, a födém- ill. tetőszerkezetnél kb. 22 cm hagyományos hőszigetelő anyag beépítésével lehet teljesíteni. Célszerű már a teherhordó vázszerkezetben helyet biztosítani ennek a minimálisan beépítendő hőszigetelő anyag vastagságnak, vagyis 15 cm fal vázszerkezet és 22 cm födém vázszerkezet vastagsággal tervezni.

Burkolatok: a favázszerkezet külső ill. belső burkolásánál alkalmazott rétegrendek és anyagok megválasztásánál a különféle megrendelői, tervezői igények és tűzvédelmi stb. előírások figyelembevételével sokféle kialakításra van lehetőség.


Referenciák

Kérjeszemélyre szabottárajánlatunkat,kollégiánk készséggel állnak rendelkezésére!

Árajánlat