Könnyűszerkezetes házak

EGYEDI FA VÁZSZERKEZETŰ ÉPÜLETEK

A telephelyen előre gyártott és a helyszínen összeszerelt egyedi fa vázszerkezet adja a legnagyobb szabadságot a megrendelői illetve tervezői igények kielégítéséhez.

A helyszínen szerelt egyedi vázszerkezetet mind az épület alaprajzi kialakítása és tömegformálása, mind a vázszerkezet kialakítása, mind a fal rétegrendje és burkolása tekintetében teljesen egyedi kialakításban, a megrendelői és tervezői igényekhez igazítva el tudjuk készíteni.

FA VÁZSZERKEZETŰ – PANELOS ÉPÜLETEK

Nagypaneles ház építése : shorturl.at/fvzF1

Szerkezeti kialakításában megegyezik az egyedi fa vázszerkezetű épületekkel, csak itt a telephelyi előregyártás nem csak a vázszerkezet leszabására terjed ki, komplett összeszerelt fal-, födém-, és tetőpanelek készülhetnek a telephelyen előre gyártva és a helyszínen „csak” a panelek összeállítása történik.

  • Ezzel a technológiával lerövidíthető a helyszíni kivitelezési idő, mivel az összeszerelt panelek hőszigeteléssel, részleges vagy teljes burkolással ellátva, beépített nyílászárókkal érkeznek az építkezés helyszínére. A rövidebb helyszíni kivitelezési idő valószínűsíti az alacsonyabb fajlagos bekerülési költséget is.
  • A panelek üzemcsarnokban készülnek, tető alatt, ezáltal nincsenek kitéve az időjárási viszontagságoknak, garantálva a kiváló minőséget.
  • A panelos előregyártási technológia nagyobb kötöttségeket jelent az épület kialakításában, speciális feladatot jelent és nagyobb szakértelmet követel a helyszíni szerelés.

Alapanyag: mind az egyedi vázszerkezetes, mind a panelos technológiával készült épületek vázszerkezetének alapanyaga műszárított fenyő fűrészáru, ill. hossztoldott, rétegragasztott un. konstrukciós fa (KVH – Konstruktionvollholz).

Szerkezeti kapcsolatok: csavarozással, szegezéssel megerősített hagyományos ácskötések

KVH – hossztoldott, műszárított lucfenyő gerendák

műszárított palló – műszárított fenyő fűrészáru

Partnereink:

STEICO

KNAUF INSULATION

SWISS KRONO – OSB

THERMOWOOD

ROTHOBLAAS

HUNDEGGER K2i – HUNDEGGER


Referenciák

Kérjeszemélyre szabottárajánlatunkat,kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Árajánlat